Liiketoiminta on esteiden ylittämistä

Yrittäjyys ei ole määränpää, vaan pikemminkin jatkuva matka. Tätä matkaa taittavat menestyvät yrittäjät eivät kuitenkaan odota saapuvansa mihinkään maaliin. Jos yrittäjällä on tällainen odotus, hän ei voi enää jatkaa itsensä pakottamista epämiellyttävyysalueelle ja kasvamaan entisestään. Yrittäjä ei tällöin enää etsi asioita, jotka todella auttavat yritystä räjähdysmäiseen kasvuun, koska näiden asioiden tavoittelu vaatii lisäponnisteluja yrittäjältä itseltään.

Liiketoiminta on esteiden ylittämistä

Selviytymismekanismit

Kuten millä tahansa matkalla, myös yrittäjyyden aikana on koettava onnen hetkiä ja niiden lisäksi myös useita takaiskuja. Onnellisten hetkien aikaan yrittäjästä voi tuntia siltä, että hän voi saavuttaa kaiken. Se antaa voimaa ja motivaatioita jatkaa työtä, joka auttaa liiketoimintasi kasvattamisessa. Huonojen hetkien aikaan negatiiviset ajatukset ja tunteet voivat helposti vallata mielen. Ennen kuin huomaatkaan, olet itsesäälin vallassa ja turvaudut tuttuun selviytymismekanismiisi. Selviytymismekanismi voi olla ruokaa, alkoholia, pakkomielle televisiota kohtaan tai mitä tahansa muuta, joka vie keskittymisesi muualle asioista, joita sinun pitäisi tehdä edesauttaaksesi liiketoimintaasi. Koska sinulla ei ole itselläsi pomoa tai yhtiötä aikatauluttamassa päivääsi ja seuraamassa saavutuksiasi, selviytymiseen käyttämäsi keino saattaa venyä viikoiksi, joiden aikana et työskentele ollenkaan. Menestyneenä yrittäjänä on tiedettävä, että raskaina aikoina joudut tekemään eniten töitä. Eteen tulevat esteet on ylitettävä.

Esteiden tunnistaminen ja ylittäminen

Ainoa tapa ylittää esteet on tunnustaa niiden olemassaolo. Portti tunteisiisi ovat omat ajatuksesi. Houkuttelet elämääsi lisää sellaisia asioita, joita ajattelet ja joihin keskityt. Kun kohtaat esteitä, ajatuksesi keskittyvät asioihin, joita et voi hallita ja joiden tapahtumista sinulle et ymmärrä. Tämä voi olla ikävä ajatusmaailma. Kun tunteesi lähtevät laukkaamaan villisti, anna itsellesi muutama minuutti aikaa tuntea täysin, mitä päässäsi sillä hetkellä tapahtuu. Älä yritä tukahduttaa näitä ajatuksia, vaan anna niiden tulla pinnalle. Jos yrität tukahduttaa ajatuksesi, ne kasvavat suuremmiksi ja uhkaavat nousta valtaan. Kun olet antanut itsellesi ensin muutaman minuutin aikaa, ota ajatuksesi hallintaan. Keskity asioihin, jotka tuovat sinulle iloa ja joista olet kiitollinen elämässäsi. On hankalaa olla masentunut, kun koet kiitollisuutta. Elämä on sotkuista ja muutos on hankalaa. Yrityksen kasvattaminen ei ole hankalaa, ja joskus saattaa tuntua, että kaikki voi mennä pieleen hetkessä. Maailmassa on aina asioita, joita sinä et voi eikä sinun kannata yrittää hallita. On olemassa kuitenkin asioita, joiden eteen on mahdollista tehdä jotain. Jos markkinointisuunnitelmasi on pielessä, voit mukauttaa sitä paremmaksi. Jos myynti takkuaa, voit palata takaisin asioihin, joiden tiedät toimivan. Jos tiimin jäsen aiheuttaa enemmän ongelmia kuin hän auttaa työyhteisöä, on parempi erottaa hänet.

Esteiden tunnistaminen ja ylittäminen

Korjaa asioita mahdollisuuksiesi mukaan

Liiketoiminnassasi voi olla ongelmallisia asioita, joita voit korjata riippumatta siitä, mitä ympärillä tapahtuu. Tunnista asiat, joille voit tehdä jotain. Luo suunnitelma, joka auttaa sinua pysymään parannusten tiellä. Tee suunnitelmasta käytännöllinen ja toteuttamiskelpoinen. Täytä kalenterisi tehtävillä, jotka johtavat hyviin lopputuloksiin. Jotkut esteet saattavat tuntua suuremmilta kuin koet voivasi käsitellä. Avun ja tuen hakeminen voi olla merkitsevässä asemassa menestymisen ja epäonnistumisen välissä. Älä yritä olla Teräsmies, vaan uskalla pyytää apua hankalassa tilanteessa. Avun pyytäminen on eräs parhaista asioista, jonka voit tehdä palautuaksesi. Kriisitilanteissa toimimiseen erikoistuneen ja niitä ymmärtävän henkilön kanssa keskusteleminen ja suunnitteleminen on arvokasta.  Esteiden ei tarvitse olla lopullisia. Voit oppia niistä ja käyttää niitä hyödyksesi tullaksesi vahvemmaksi ja viisaammaksi yrittäjäksi. Menestyneimmät yrittäjät ymmärtävät, että menestymistä eivät määritä kriisit, vaan yrittäjän keinot vastata niihin. Pysy vahvana, prosessoi ajatuksiasi, luo suunnitelma ja käy toimeen.