Menestyminen on vaikea tie

Yrittäjyys on vaikuttava sana, johon sisältyy optimismia ja menestykseen sekä rikastumiseen liittyviä ajatuksia. Uusi sukupolvi ja uraa luoneet veteraanit näkevät yrittäjyysmaailman innon, toivon ja energian kautta. Se on heille polku kohti vapautta ja menestymistä. Moni kuvittelee yrittäjyyden helpoksi tulonlähteeksi, keksi vain joku idea päiväunillasi, paketoi tuotteesi, myy se kohdeasiakkaille ja seuraa kuinka raha virtaa lakkaamatta yrityksesi tilille.

Hyväksy tosiasiat

Yrittäjyys on arvokas ura, mutta se on myös hankala ura. Menestyneet yrittäjät ovat älykkäitä ja kovasti työskenteleviä ihmisiä. He ovat nähneet kovasti vaivaa päästäkseen pisteeseen, jossa he ovat tänään. Alkuun pääseminen ei ole ollenkaan vaikeaa. Nykyisessä internetmaailmassa yrityksen perustaminen onnistuu helpommin kuin viiden minuutin kuntotreeni. Yrityksen voi perustaa muutamalla klikkauksella sohvalla istuen ja yritystä voi johtaa matkapuhelimen kautta. Yrityksen perustaminen ei ole ongelmallista, mutta menestyvät liikeyrityksen rakentaminen on. Vaikka olisit haaveillut miljardiyrityksen rakentamisesta, sinusta ei välttämättä tule seuraavaa menestystarinaa omalla erikoisalallasi, jos vain muutat ideasi tuotteeksi ja tuhlaat rahaa näyttävään markkinointikampanjaan. Yrittäjyyden maailman on täynnä epävarmuuksia. Ensinnäkään ei ole mitään takuita, että kohdemarkkinasi kaipaavat tuotettasi. Ei ole myöskään lainkaan varmaa, että saisit tuottoa yrityksesi ensimmäisen vuoden aikana, tai toisen vuoden aikana, jos edes koskaan, eikä ole varmaa, että yrityksestäsi tulee toimialan seuraava menestystarina. Mitä nopeammin hyväksyt tämän faktan, sitä nopeammin opit kehittymään tavoiltasi menestyneeksi yrittäjäksi. Menestyneet yrittäjät tietävät, että virheiden tekeminen on väistämätöntä ja epäonnistuminen on aina mahdollista. Tämä antaa heille voimaa ja intohimoa rakentaa ja hioa ideoitaan, kunnes he menestyvät. Joten toteuta unelmiasi ja ideoitasi, mutta sinun on otettava riski, koska kaikki ideat eivät myy. Sinun on rakennettava, luotava ja työskenneltävä väsymättä menestyäksesi uudella aikaa vievällä urallasi.

Yrittäjyys on kokopäiväistä työtä

Sinun on turha kuvitella, että yrittäjyys olisi helppo ura. Yrittäjyys ei ole pelkkää puuhastelua huvikseen rakastamiesi asioiden ympärillä. Yrittäjyys ei toimi näin, vaan kipeä todellisuus on, että oman liiketoiminnan rakentaminen on monimutkaisempaa, raskaampaa ja enemmän aikaa vievää kuin normaali palkkatyö. Menestyvät yrittäjät, jotka tietävät olevansa omia pomojaan, heräävät aikaisin joka aamu ja viettävät joka päivä useita tunteja miettien, luoden ja kehittäen asioita asiakkaitaan varten. Yrittäjyys ei ole helppoa, heidän täytyy kilpailla jatkuvasti markkinoilla ja saada tuotteensa asiakkaiden näkyville. Menestyvien yrittäjien täytyy kaapata kilpailijoidensa asiakkaita ja mainostaa brändiään maailmalle. Menestyvän yrittäjän täytyy aina löytää jostain aikaa näiden tavoitteiden täyttämiseksi, elleivät he halua epäonnistua yritysmaailmassa. Jokaisella aloittavalla yrittäjällä on runsaasti vihollisia, kilpailijoita, riittämättömiä varoja tai tahdonvoimaa, mutta suurin vihollinen on viivyttely. Sinulla voi olla loistava idea ja saatat olla toimialasi nerokkain yrittäjä. Sinulla voi olla myös jo pari enkelisijoittajaa halukkaana sijoittamaan yritykseesi.

Tärkein tekijä olet sinä itse

Kaikki nämä ovat tärkeitä tekijöitä menestyvän yrityksen rakentamisessa, mutta sinulla on oltava myös kuria toteuttamista varten. Ellei sitä löydy, millään näistä tekijöistä ei ole mitään merkitystä, sillä yrityksesi rakentamisen salaisuus on omassa tuotteliaisuudessasi. Joskus väsyneenä ja turhautuneena voit käyttää aikaasi kaikkeen muuhun kuin yrityksesi kehittämiseen. Todellisuudessa kaikki kohtaavat näitä ongelmia jossain vaiheessa, mutta menestyvät yrittäjät pystyvät käsittelemään tilanteen päättäväisesti.

Yrityksen johtaminen on paljon muuta kuin muutaman tunnin työskentelyä viikonloppuisin, rahan tahkoamista ja sohvalla makaamista perheen seurassa loppuviikon ajan. Menestyvän yrityksen rakentamiseksi sinun täytyy uhrata paljon asiakkaidesi hyväksi, monesti oman elämäsi jääden toissijaiseen asemaan.