Naisyrittäjien kohtaamia haasteita ja keinoja niiden ylittämiseksi osa 2

Naispuoliset yrittäjät kohtaavat useita haasteita, jotka saattavat olla usein hyvin erilaisia kuin miespuolisilla kollegoilla. Artikkelisarjan ensimmäisessä osassa tarkasteltiin naisjohtajien kohtaamia uskottavuus- ja rahoitusongelmia sekä sosiaalisten odotusten luomaa painetta.

Kunnian ottaminen saavutuksista

Yhteiskunnalliset ja yleiset nuorille tytöille osoitetut arvot saattavat johtaa tilanteeseen, jossa naiset tahtomattaan aliarvioivat itseään. Tapahtumissa henkilökohtaista säilytystilaa tarjoavan The Mobile Locker Co. -startup-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Molly MacDonald kertoo, että hänen on aina ollut vaikeaa antaa itselleen tarpeeksi arvoa johtajana.

MacDonald kertoo, että aina puhuessaan yrityksestään hän puhuu ennemmin monikossa meistä kuin yksikössä itsestään. Hänestä tuntuu, että ensimmäisen persoonan käyttäminen menestyksestä puhuttaessa kuulostaa kerskailulta, ja hän ei pääse eroon ajatuksesta, että jos joku tietäisi hänen olevan ainoana henkilönä vastuussa yrityksestä, sen arvostus tippuisi. Hän sanoo, että yrityksen kasvaessa hän pyrkii antamaan enemmän arvoa saavutuksilleen.

Tukiverkoston rakentaminen

Vahva tukiverkosto on tärkeä tekijä yrittäjän menestyksessä, joten ei ole yllättävää, että lähes puolet naispuolisista yrittäjistä kertoi, että saatavilla olevien neuvonantajien ja mentorien puute rajoittaa heidän ammatillista kasvuaan. Kun suurten yritysten maailmassa valtaosa on vielä miesten hallinnassa, voi olla hankala luoda omaa polkuaan ja luoda suhteita ja yhteyksiä korkean tason liikemaailman verkostoihin. Vanhan sanonnan mukaan merkitystä ei ole sillä mitä tiedät, vaan ketä tunnet, ja tämä paikkansa pitävä sanonta voi olla merkittävä tekijä menestyksen saralla.

Oikean tukiverkoston löytäminen ei aina ole helppoa. Hyviä paikkoja etsiä ovat erilaiset naisiin keskittyneet verkostointitapahtumat sekä erilaiset erityisesti naisille suunnatut nettifoorumit ja sivustot kuten Suomen naisyrittäjät.

Kun löydät tukiverkoston, älä epäröi pyytää heiltä, mitä todella heiltä tarvitset. Kysele usein ja esitä tarpeesi selvästi. Et voi koskaan tietää, kuka saattaisi olla kykenevä auttamaan sinua, kertoo toimitusjohtaja Addie Swartz reacHIRE-yrityksestä, joka yhdistää yrityksiä ja naisia, jotka ovat palaamassa töihin tauon jälkeen, tai naisiin, jotka etsivät uusia haasteita ja etenemismahdollisuuksia. Swarz lisää, että ihmiset osallistuvat paljon todennäköisemmin, jos kerrot heille täsmällisesti tarpeistasi. Jos et pyydä, et voi saada.

Yrityksen ja perhe-elämän tasapainottaminen

Yrittäjävanhemmilla on kaksi vastuualuetta, sekä yrityksiään että perhettään kohtaan. Ajan löytäminen molemmille on avainasemassa sopivan tasapainon löytämiseksi työ- ja perhe-elämän välillä. Garrett Public Relations -yhtiön Michelle Garrettille tämän tasapainon löytäminen tarkoitti työn jättämistä ja oman konsultointiyrityksen perustamista ennen hänen ensimmäisen lapsensa syntymää.

Garret kertoo tietäneensä, että jos hän olisi jatkanut työskentelyä liikemaailmassa, hänen olisi täytynyt tehdä runsaasti valintoja, joita hän ei olisi halunnut tehdä. Hän uskoo, että työkulttuuri on muuttamassa suuntaa, joka antaa naisille enemmän joustavuutta, mikä on hänen mielestään hyvä asia. Mutta itselleen työskentelyn hän näkee tarjoavan kuitenkin aina enemmän vapautta kuin kenellekään muulle työskentelemisen.

Virheiden tekemisen pelko

Virheet ovat erittäin mahdollisia yrittämisessä, mutta Media Minefieldin perustaja ja toimitusjohtaja Kristi Piehl neuvoo naisia, etteivät he anna epävarmuuksiensa estää unelmoimasta suuresti. Hän kehottaa naisia taistelemaan läpi itseluottamuksen puutteen, jonka jokainen yrittäjä jossain vaiheessa kohtaa, ja olla tavoittelematta täydellisyyttä ennen oman yrityksen perustamista tai suuren ylennyksen vastaanottamista.

Virheitä ei myöskään Swartzin mukaan pitäisi nähdä negatiivisina tai tekosyynä hylätä tavoitteensa. Hän sanoo, että sinun tulisi nähdä tilanne pikemminkin opettavana, kun kuulet toistuvasti torjuntoja suunnitelmiesi epäonnistuessa tai tehdessäsi kalliita päätöksiä. Pysy kurssillasi, ota kaikki palaute vastaan, opi virheistä ja yritä olla tekemättä niitä uudestaan. Mitä tahansa teet, älä anna periksi.