VAIHTOEHTOJA PAYPALILLE VERKKOMAKSUJEN VASTAANOTTAMISEKSI

Vuonna 1998 perustetusta PayPalista on tullut viimeisen kahden vuosikymmenen aikana yksi yleisimmin käytetyistä verkkomaksujärjestelmistä. PayPal poistaa setelirahaan tai sekkeihin liittyviä epäkäytännöllisyyksiä, koska voit käyttää sen nettimaksujärjestelmää monin eri tavoin. Vaikka aktiivisia PayPal-tilejä on ympäri maailmaa satoja miljoonia ja useat myyjät hyväksyvät PayPal-maksut, on olemassa myös vaihtoehtoja ihmisille jotka etsivät jotain muuta. Tässä artikkelissa tutustutaan muutamaan parhaaseen saatavilla olevaan vaihtoehtoon.

VAIHTOEHTOJA PAYPALILLE VERKKOMAKSUJEN VASTAANOTTAMISEKSI

Ennen kuin tutustumme parhaisiin vaihtoehtoihin, on tärkeää ymmärtää, mikä PayPal on ja kuinka se toimii. Sen perustoimintojen ymmärtämisen myötä voimme paremmin arvioida vaihtoehtoisia palveluita. PayPal toimii kuin digitaalinen lompakko. Tavallisen lompakon tavoin voit tallentaa luotto- ja maksukorttien tietoja tilillesi voidaksesi tehdä verkkomaksuja. Voit myös maksaa tallentamalla pankkitilisi tiedot PayPal-tilillesi. Nämä erilaiset maksumenetelmät tallennetaan tilillesi ja ne ovat käytettävissä verkko-ostosten tekemiseen.

PayPalin käyttökohteita on rajattomasti. PayPalia voi käyttää esimerkiksi ostosten tekemiseen eBayssa, pelaamiseen PokerStars Casinolla tai lentojen varaamiseen Sky24-sivustolla. PayPalilla voit myös siirtää rahaa toisille käyttäjille tai käyttää sitä esimerkiksi pelien maksamiseen PlayStation-kaupassa. Vaikka PayPal on maailman tunnetuimpia maksujärjestelmiä, myös moni muu kilpailija toimii vastaavalla tavalla.

Vaihtoehdot PayPalille

Jos etsit vaihtoehtoja joko henkilökohtaisesta tai yrityksen näkökulmasta, on tärkeää ymmärtää, mitä haluat vaihtoehdolta. Haetko yksinkertaisempaa toteutusta? Kuinka tärkeää henkilökohtaisten tietojesi, kuten luottokorttilukujen, pankkitilitietojen jne. turvallisuus on vaihtoehtoiselle palvelulle? Haluatko tehdä tai vastaanottaa kansainvälisiä maksuja? Onko vaihtoehtoisessa palvelussa kuukausittaisia maksuja ja onko sillä sinulle merkitystä? Se mikä voi olla loistava vaihtoehto PayPalille paikalliselle pizzayrittäjälle Tampereella ei ole välttämättä yhtä mahtava vaihtoehto kansainväliselle yritykselle Lontoossa.

Vaihtoehdot Skrill

Skrill ja Stripe

Tämä Paysafea käyttävä maksumenetelmä on PayPalia vastaava. Skrilliä käyttävät niin yhdysvaltalaiset kuin eurooppalaisetkin asiakkaat, mikä voi tehdä siitä erityisen arvokkaan, jos käytät rahaa sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Paljolti PayPalin lailla turvallisuus on pääosassa. Tilin luominen ja alustan käyttämisen aloittaminen eivät myöskään ole hankalia tehtäviä, mikä voi sopia niille, jotka haluavat luoda tilin nopeasti ja alkaa käyttää alustaa heti. Yleisesti ottaen Skrillin ja PayPalin välillä ei ole valtavia eroja, vaikkakin Skrill voi sopia paremmin kansainvälisille kauppiaille.

Stripe kertoo omien sanojensa mukaan olevansa paras ohjelmistoalusta verkkoyritysten pyörittämiseen. Vaikka tämä on toki subjektiivinen näkemys, sille löytyy jonkun verran katetta. Stripe on nimetty parhaaksi luottokorttikäsittelijäksi netissä. Stripe on integroitu useisiin erilaisiin alustoihin kuten Shopifyhin, Wixiin ja Weeblyyn, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon verkkokaupoille. Yrityksen sivuston mukaan sekä Amazon, Lyft että Google käyttävät kaikki jossain määrin Stripea.

Ensisilmäyksellä yrityksen tarjonta voi vaikuttaa hämmentävältä, mutta se on suunniteltu ohjelmistokehittäjiä ajatellen. Voi vaatia hieman ylimääräistä vaivaa ymmärtää koko tarjonta ilman koodaustaustaa, mutta vaivan näkeminen voi osoittautua hyödylliseksi, sillä Sripe on yritysten käytössä yli sadassa maassa. Kauppiaiden kannattaa tutustua tarkemmin Stripen tarjontaan, sillä yritys on varsinkin monien kauppatilien omistajien suosiossa.

Palvelussa on yrityksille integroitu hinnoitteluvaihtoehto, jonka käyttömaksu on 2,9 % + 0,30 dollarin maksu jokaisesta onnistuneesta korttiveloituksesta. Yksi etu yrityksille on räätälöity hinnoitteluvaihtoehto. Stripe luo järjestelmän, joka toimii parhaiten yrityksellesi maksujen vastaanottamiseen ja hinnoittelu riippuu asetetusta suunnitelmasta. Räätälöityjen hinnoittelusuunnitelmien käyttäminen auttaa pieniä yrityksiä säästämään rahaa. Stripe on loistava vaihtoehto PayPalille, jos sinulla on verkkokauppa.

Square ja Venmo

Squarea on sanottu parhaaksi mobiiliksi luottokorttikäsittelijäksi pienyrityksille. Squaren helppokäyttöisyys erottaa sen muista PayPalin vaihtoehdoista. Maksut ja hinnoittelumenetelmät ovat läpinäkyviä ja helposti ymmärrettäviä, eikä sinun tarvitse sitoutua pitkäaikaiseen sopimukseen. Jos sinulla on pienyritys ja haluat erilaisen luottokorttikäsittelyratkaisun kuin PayPal, voit harkita Squarea. Siirrot ovat yksinkertaisia ja se on tärkeää pienten yritysten menestyksen kannalta.

Square ja Venmo

Kuten monet muut ratkaisut tällä listalla, Square tarjoaa mahdollisuuden räätälöidä yrityksesi tarjonnan. Tietoturva on myös tärkeää Squaren osalta, mikä voi osaltaan auttaa tarjoamaan mielenrauhaa pienyrityksille ja heidän asiakkailleen. Yksinkertaisuuden ja turvallisten räätälöintivaihtoehtojen suhteen Square on yksi tämän listan parhaista vaihtoehdoista PayPalille.

Käyttäjien välisten maksujen tekemiseen yksi parhaista vaihtoehdoista on Venmo. Jos pyörität liiketoimintaa ja etsit luottokorttikäsittelijävaihtoehtoa PayPalille, Venmo ei sovellu sinulle, mutta se on varteenotettava vaihtoehto, jos haluat siirtää rahaa nopeasti jollekin toiselle henkilölle. Venmon käytössä voi olla joitain pieniä maksuja, mutta ne eivät ole suuria. Venmoon voi lisätä maksukorttitiedot sekä pankkitilejä.

Venmolla voit ottaa vastaan maksuja muilta käyttäjiltä ja siirtää maksut nopeasti Venmo-tiliisi yhdistetyille pankkitileille. Halutessasi voit lisätä useita pankkitilejä tai useita kortteja tilillesi. Voit myös jättää rahaa Venmoon käyttääksesi sitä seuraavalla kerralla, kun aiot tehdä siirron alustaa käyttämällä.

Payoneer

Hyvä vaihtoehto kansainvälisiä maksuja tekeville on Payoneer, jonka avulla voit vastaanottaa maksuja useissa valuutoissa ja laskuttaa myös ulkomaisia asiakkaita. Paikallisen valuutan tilejä on saataville yrityksille Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Australiassa ja Japanissa. Myös eurooppalaisissa maissa voi luoda paikallisen valuutan tilejä.

Payoneer

Payoneer voi olla erityisen käyttökelpoinen freelancereille, koska he voivat työskennellä ulkomaalaisille asiakkaille ja lähettää laskunsa helposti Payoneerin kautta. Jos olet freelancer tai jos työskentelet kansainvälisille asiakkaille, Payoneer-tilin luominen on varteenotettava vaihtoehto. Se on myös hyvä valinta yrityksille, jotka aikovat palkata freelancereita ulkomailta.

Harkittavia asioita vaihtoehtoja puntaroidessa

Erilaiset vaihtoehdot toimivat parhaiten eri yrityksille, mutta on olemassa muutamia asioita, joita jokaisen yrityksen tai henkilön pitää harkita arvioidessaan, mikä PayPalin vaihtoehto sopii parhaiden heidän tarpeisiinsa. Näitä ovat siirtomaksut, kuukausimaksu, räätälöidyt palvelut, rahan säästäminen ja maksujärjestelmän integrointimahdollisuus verkkoliiketoimintaasi.

PayPalille on saatavilla kymmeniä vaihtoehtoja ja kaikilla niistä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa PayPaliin verrattuna. Lopullisen päätöksen tekeminen vaatii läpikotaista tutkimusta ja ymmärrystä siitä, mitä sinä tai yrityksesi haluatte PayPalin vaihtoehdolta. Voit aloittaa päätöksen tekemisen tutustumalla ensin yllä mainittuihin vaihtoehtoisiin palveluihin.